51 jaar en op zoek naar een nieuwe baan…
15 maart 2017

Gelukkige mensen zijn minder vatbaar voor stress

De kinderen van de bakker eten altijd oud brood…

Ik heb zeker meer dan 10 boeken gelezen over geluk. Toegegeven, sommige onder het mom van positieve psychologie, flow, balans, succesvol ondernemerschap of effectieve mensen. Maar uiteindelijk draait het allemaal om geluk.

De kennis is er dus wel, maar nu nog het toepassen er van. Zo was ik ook dit jaar weer te vermoeid aan mijn vakantie begonnen. De eerste vakantieweek is dan nodig om ‘bij te tanken’ en te kunnen ontspannen. Pas daarna begint het genieten. Herkenbaar?

Nu sta ik daar niet alleen in. In Amerika wordt 40% van de stress die mensen ervaren, veroorzaakt door het werk (tegenover 4% door zorgen over terrorisme). In Nederland is naar schatting 22% van de werkende bevolking mentaal vermoeid en 10% zelfs uitgeput. Geen wonder dat we allemaal op zoek zijn naar geluk en balans…

Maar waar hebben we het dan over? In het (online) woordenboek staat:

Geluk (of gelukkig zijn) kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden.

In de (online) encyclopedie is geluk:

De situatie waarin onze diepste behoeften zijn verwezenlijkt.

Blijkbaar zijn we niet tevreden met ons werk, of stelt het ons niet in staat onze diepste behoeften te verwezenlijken.

Positieve psychologie

Ik las laatst ergens dat in het werk geluk bestaat uit ‘gedisciplineerd optimisme’. Als Calvinistisch opgevoede Hollander spreekt mij dat wel aan. Maar veel belangrijk: het sluit aan bij onderzoek uit de positieve psychologie. Er is een duidelijk verband tussen optimisme en geluk. En optimisme kun je ontwikkelen! Het vergt alleen wel een beetje discipline!

Wat moet je doen?

Schrijf een week lang, elke dag, drie goede dingen op die die dag in je leven zijn gebeurd. Hiermee train je je brein zich op de positieve zaken te focussen. En het is niet alleen leuk om te doen. Het effect is ook dat je je beter zult voelen en een betere gezondheid ervaart. En dat effect is er na zes maanden nog steeds.

Wat heeft dat met mijn werk te maken?
We weten dat gelukkige mensen:

  • betere prestaties leveren
  • minder vatbaar zijn voor stress
  • een betere gezondheid hebben en (dus)
  • minder vaak ziek zijn!

Er zijn meer factoren van belang, maar niet alles kun jij beïnvloeden. Waar jij wel invloed op hebt, is: zorg voor prettige relaties op je werk.

Dus om daad bij woord te voegen: ik ga nu even een kop koffie doen met mijn collega!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *