Gelukkige mensen zijn minder vatbaar voor stress
15 maart 2017
Tijd voor andere gesprekken met uw medewerkers
22 mei 2017

51 jaar en op zoek naar een nieuwe baan…

Gregory is 51 jaar en heeft in zijn leven verschillende baantjes gehad. De laatste 12 jaar heeft hij voor een grote gemeente gewerkt als parkeerwachter. Door een verkeersongeluk is Gregory niet meer zo goed ter been èn de gemeente gaat bezuinigen. Hij moet dus op zoek naar ander werk.

Geen diploma’s

Officieel heeft hij alleen zijn lagere school afgemaakt. Dus het vinden van een passende baan voor Gregory is moeilijk. Hij heeft geen diploma’s en behalve anderhalf jaar Lagere Tuinbouw School weinig onderwijs gehad. Verder is zijn CV echt een bonte verzameling van werkzaamheden, dus is het lastig te bepalen waar hij nu het beste past.

Op welk niveau kan hij werken?

Hoewel hij geen diploma’s heeft, is Gregory zeker niet dom. Hij maakt makkelijk contact, heeft een vlotte babbel en haakt slim in op wat anderen zeggen. Maar op welk niveau hij nu moet werken?? Om dat te onderzoeken, stuurt de gemeente hem naar ons. In een loopbaanassessment gaan we kijken welke baan past bij de kwaliteiten van Gregory.

Loopbaanassessment, een objectieve meting

We doen met Gregory een loopbaanassessment. Hij maakt intelligentietests, vult persoonlijkheidsvragenlijsten in en we onderzoeken wat hij belangrijk vindt in werk. Ook laten we hem oefenen met voor hem herkenbare praktijkopdrachten. De kracht van Gregory is dat hij graag vrienden blijft met iedereen en humor gebruikt. Hij vindt het moeilijk om streng te zijn of “nee” te verkopen aan klanten en medewerkers.

De indicatie voor het denkniveau is confronterend

Op de technische en op cijfers gerichte intelligentietests, scoort hij aan laag in vergelijking met mensen met een VMBO-diploma. Gregory vindt het lastig om te horen dat dit betekent dat een baan op MBO niveau moeilijk wordt. Helemaal als hij niet op zijn vakkennis en ervaring kan terugvallen.

Kwaliteiten en randvoorwaarden

Op de taaltest scoort hij echter een stevig MBO-niveau. Dit biedt aanknopingspunten! Informatie die hij mondeling en rustig krijgt aangeboden, kan hij goed verwerken. Zijn sociale aard past bij een functie met veel menselijk contact. Omdat hij zelf structuur aanbrengen moeilijk vindt, dus het werk moet goed georganiseerd zijn.

Een nieuwe baan!

Het was even zoeken, maar door zijn eigen inzet en wat hulp van het bemiddelingsbureau, is Gregory nu aan het werk in een gemeentelijke Kringloopwinkel. Hij wordt goed ingewerkt. Een ervaren kracht legt hem met rust uit, wat er van hem wordt verwacht. Gregory kan nu zijn kwaliteiten, zijn contactuele vaardigheden, zijn vriendelijke stijl en klantgerichtheid, perfect kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *